PUNJENE TIKVICE
Sastojci za 2 osobe:
- 1 veća tikvica
- 250 g mlevenog mesa po želji (pileće, ćureće, svinjsko, goveđe..)
- čen belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- domaći kečap
- 70 g tvrdog sira - kačkavalj, trapist..
- začini po želji
Tikvicu možete koristiti i s korom ako je dobro operete i očistite. Presecite je na pola po dužini i sredini da biste dobili 4 komada. Sredinu tikvica izdubite i ostavite sa strane.
Na zagrejanom ulju ili masti dinstajte mleveno meso dok ne promeni boju i ne omekša. Zatim dodajte sredinu od tikvica, paradajz iseckan na kockice, izrendajte šargarepu i čen belog luka. Dinstajte pokriveno dok ne omekša a na kraju dodajte malo domaćeg kečapa ili soka od paradajza i začinite po želji. Tiganj skinite s vatre i dodajte 50 g narendanog sira.
Tikvice poređajte na papir za pečenje, napunite smesom od mesa, izrendajte preostalih 20 g sira i pecite na 200 C dok ne omekšaju (oko pola sata).
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.