среда, 16. август 2017.

PUNJENE TIKVICE

Sastojci za 2 osobe:
  • 1 veća tikvica
  • 250 g mlevenog mesa po želji (pileće, ćureće, svinjsko, goveđe..)
  • čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • domaći kečap
  • 70 g tvrdog sira - kačkavalj, trapist..
  • začini po želji

Tikvicu možete koristiti i s korom ako je dobro operete i očistite. Presecite je na pola po dužini i sredini da biste dobili 4 komada. Sredinu tikvica izdubite i ostavite sa strane.

Na zagrejanom ulju ili masti dinstajte mleveno meso dok ne promeni boju i ne omekša. Zatim dodajte sredinu od tikvica, paradajz iseckan na kockice, izrendajte šargarepu i čen belog luka. Dinstajte pokriveno dok ne omekša a na kraju dodajte malo domaćeg kečapa ili soka od paradajza i začinite po želji. Tiganj skinite s vatre i dodajte 50 g narendanog sira.

Tikvice poređajte na papir za pečenje, napunite smesom od mesa, izrendajte preostalih 20 g sira i pecite na 200 C dok ne omekšaju (oko pola sata).



PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.