среда, 28. јун 2017.

DŽEM OD MALINA SA ČIA SEMENKAMA

Jednostavnije od ovoga ne može. :) Brzi i zdravi domaći džem od malina, bez konzervansa.

Prvi put sam koristila čia semenke pri pripremi ovog džema i mogu reći da su me iznenadile. Moćna mala zrnca mogu apsorbovati do 12 puta veću količinu vode u odnosu na sopstvenu težinu. Ne trebaju Vam nikakvi dodaci za želiranje džema kad imate čia semenke pri ruci. Plus, sadrže čak dva puta više proteina od bilo koje druge žitarice, pet puta više kalcijuma od mleka, i tri puta više gvožđa od spanaća. Oni su superhrana 21.veka. Izvanredan su izvor omega-3 masnih kiselina, antioksidansa i vlakana. Bogate su vitaminima A, D, E, K i vitaminima B grupe.

Više o čia semenkama pročitajte ovde: http://jedikaonutricionista.blogspot.rs/2017/06/cia-semenke-cia-semenke-su-jedan-od-top.html

Što se tiče malina, ima ih svugde. Trenutno im je sezona, pa ih jedite što više i što češće jer su maline crveno srpsko zlato. Imaju jako antioksidantno i antikancerogeno svojstvo. Povoljno deluju na srce, krve sudove, kožu i imunitet. (Više informacija o malinama uskoro :))

moj džem od malina :)

Sastojci: oko 500 g malina, 5 kašika fruktoze, malo limunovog soka, 6 kašika čia semenki.
Priprema: Maline operite pod mlazom hladne vode. Stavite ih u šerpu, dodajte fruktozu, malo limunovog soka i kuvajte ih dok se ne raspadnu. Šerpu ostavite sa strane dok se masa ne ohladi. Tek kad se dobro ohladi dodajte čia semenke, kašiku po kašiku mešajući. Ostavite čia semenke da nabubre, i ako je džem još redak dodajte koju kašičicu čia semenki. Napunite tegle Vašim domaćim džemom od malina i držite ga u frižideru. :)

PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.