уторак, 3. октобар 2017.

UŠTIPCI SA KINOOM

Ovi jednostavni uštipci ili polpetice sa kinoom, tikvicom i šargarepom mogu postati vaša lagana večera. Poslužite ih sa grčkim jogurtom ili kiselom pavlakom.

moji uštipci :)

Sastojci (šolja - 250 ml):
  • 1/2 šolje nekuvane kinoe,
  • 1 srednja tikvica,
  • 1 veća šargarepa,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 jaje,
  • 2 kašike rendanog parmezana,
  • morska so, suvi začini,
  • prezla od integralnog hleba.
Operite, očistite i narendajte tikvicu, pospite je sa kašičicom soli i ostavite da odstoji 10-ak minuta. Za to vreme operite kinou pod mlazom hladne vode i stavite je da se kuva povremeno mešajući. Na 1/2 šolje nekuvane kinoe stavite šolju vode. Kinoa je skuvana kada upije svu vodu. Ohlađenu kinou pomešati sa oceđenom tikvicom, narendanom šargarepom i iseckanim beli lukom. U smesu dodajte jedno jaje, 2 kašike narendanog parmezana, morsku so i začine po ukusu i po potrebi prezlu. Od dobijene mase oblikujte uštipke ili polpetice i pržite ih na masnoći, dok ne porumene sa obe strane. Stavite ih na papirne ubruse da uklonite višak masnoće.

PRIJATNO :)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.