RECEPTI SA BUNDEVOM
Bundeva sadrži izvanredne količine beta-karoten, vitamina C, vitamina B kompleksa, bogata je biljnim vlaknima i mineralima, i često se naziva našom domaćom bananom. Ima vrlo malo kalorija, preciznije 29 kcal na 100 g, a pečena još manje. Zato iskoristite lekovitost koju nam priroda daje i obavezno probajte neke od sledećih saveta. Neće zažaliti. :)
slika sa interneta
- Nema bolje namirnice od pečene bundeva. Potvrdiće Vam Vaša baka. Ili mama. :) Stavite komade bundeve na papir za pečenje, po želji je možete začiniti i ruzmarinom, žalfijom, majčinom dušicom, belim lukom... Igrajte se sa začinima. Ispecite i uživajte u ovom zdravom, ukusnom i niskokaloričnom obroku.
slika sa interneta
- Zamenite krompir pire sa pireom od bundeve.
- Dodajte bundevu u klasične pljeskavice od povrća.
- Pomešajte kuvanu/pečenu ispasiranu bundevu sa rendanim parmezanom i začinskim biljem i upotrebite to kao sos za testeninu.
slika sa interneta
- Napravite hleb od bundeve: u klasično testo od integralnih žitarica dodajte pire od kuvane bundeve i po želji i šaku semenki golica. Hleb pecite nešto duže jer bundeva povećava vlažnost testa.
- Isto tako možete napraviti i mafine. Dodajte bundevu klasičnom testu za mafine i aromatično ih začinite sa cejlonskim cimetom.
- Standardnom receptu za humus dodajte kuvanu/pečenu bundevu.
slika sa interneta
BON APPETIT! :)
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.