понедељак, 11. септембар 2017.

BRUSKETI

Brusketi (Bruschetta) su italijansko predjelo, idealno za lagani obrok ili užinu. Spremanje je vrlo jednostavno ali kad ih poslužite nestanu za kratko vreme.


Bruskete sam otkrila prošle godine u Italiji, i od tada ih često pravim, nabrzaka, na sve moguće načine. Predstavljam Vam osnovni recept za ove ukusne zalogajčiće.

Potrebno Vam je:
- maslinovo ulje
- kriške hleba
- mozzarella sir
- paradajz
- sveži listovi bosiljka ili origana
- po želji beli luk.

slika sa interneta

Kriške hleba poređajte na tepsiju. Premažite ga maslinovim uljem i pokrijte kolutovima mozzarelle. Paradajz iseckajte i pomešajte sa sitno iseckanim čenom belog luka i svežim začinima. Na svaku krišku stavite malo nadeva od paradajza. Bruskete pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 C oko 10-15 min. Poslužite ih tople.

Druga varijanta (za mesojede :)) su brusketi sa pršutom. Umesto paradajza preko mozzarele poređajte list tanko isečene pršute. Po želji, bruskete uvek možete posuti rendanim parmezanom.

Brusketi iz moje kuhinje :)

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.