BRUSKETI
Brusketi (Bruschetta) su italijansko predjelo, idealno za lagani obrok ili užinu. Spremanje je vrlo jednostavno ali kad ih poslužite nestanu za kratko vreme.
Bruskete sam otkrila prošle godine u Italiji, i od tada ih često pravim, nabrzaka, na sve moguće načine. Predstavljam Vam osnovni recept za ove ukusne zalogajčiće.
Potrebno Vam je:
- maslinovo ulje
- kriške hleba
- mozzarella sir
- paradajz
- sveži listovi bosiljka ili origana
- po želji beli luk.
slika sa interneta
Kriške hleba poređajte na tepsiju. Premažite ga maslinovim uljem i pokrijte kolutovima mozzarelle. Paradajz iseckajte i pomešajte sa sitno iseckanim čenom belog luka i svežim začinima. Na svaku krišku stavite malo nadeva od paradajza. Bruskete pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 C oko 10-15 min. Poslužite ih tople.
Druga varijanta (za mesojede :)) su brusketi sa pršutom. Umesto paradajza preko mozzarele poređajte list tanko isečene pršute. Po želji, bruskete uvek možete posuti rendanim parmezanom.
Brusketi iz moje kuhinje :)
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.